ЯК МИКОЛАЇВСЬКІ «ЗОРІ ПРИБУЖЖЯ» ЛЬВІВ ПІДКОРЮВАЛИ, АБО, НОВІ ПЕРЕМОГИ СЛУХАЧІВ ОСВІТНЬОГО ЦЕНТРУ «УНІВЕРСИТЕТ ТРЕТЬОГО ВІКУ»

Громадська організація “Освітній центр «Університет третього віку» яка функціонує на кафедрі соціальної роботи Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського поповнилася новими перемогами. Делегація із 20 осіб нашої організації (танцювально-хоровий колектив «Зорі Прибужжя»), разом із керівниками організації – Миколою Букачем і Наталією Клименюк, з 29 вересня по 3 жовтня приймала участь у Міжнародному конкурсі-фестивалі «Життя прекрасне» – «Золоті Роки: 2017», який проходив у місті Львові. Зазначений фестиваль прийняв 15 творчих колективів з чотирьох європейських країн та семи регіонів України.

Варто зазначити, що усі колективи які виступали на сцені мали неперевершений успіх, адже кожен відрізнявся своєрідністю та самобутністю, яка полягала у піснях, костюмах, емоційних проявах тощо. Що стосується нашого колективу, то ми обрали для виступу три номінації: хорове виконання, сольне виконання й танець. Звісно, дуже надіялись на нагороду, але отримали аж цілих ТРИ – по одній у кожній з номінацій!!! Емблемою фестивалю «Золоті Роки 2017» є скляний лев на карамельній підставці виготовлений в Львівській Майстерні Карамелі. Леви дуже гарні, вони тепер красуються в центрі серед наших минулих нагород нагадуючи про веселий фестиваль і чудові дні проведені у Львові із гарними людьми! А карамель дуже смачний – ми вирішили спробувати «смак перемоги» і поласували ним усією делегацією увечері після нагородження.

І це дійсно заслужені оцінки, адже усі члени колективу дуже старалися. Звісно, треба віддати належне творчим наставникам колективу пенсіонерів. Так, ми висловлюємо подяку керівникам та викладачам Миколаївського коледжу культури і мистецтв, а саме: голові циклової комісії Хореографічних дисциплін – Щербині Людмилі Петрівні, старшому викладачу вищої категорії циклової комісії Хореографічних дисциплін – Романовій Світлані Станіславівні, викладачу циклової комісії Хореографічних дисциплін – Нікітіній Олені Миколаївні, голові циклової комісії Академічного хорового співу старшому викладачу – Іваєвій Олені Іванівні, концертмейстеру – Веселовій Ларисі Вікторівні.

Особлива подяка керівнику хору «Зорі Прибужжя» – викладачу циклової комісії Академічного хорового співу Миколаївського коледжу культури і мистецтв – Бінденко Катерині Олександрівні, та студенткам 4 курсу академічної хорової спеціалізації Лукіянчук Ользі та Нікуловій Анастасії, які супроводжували, підтримували й допомагали колективу протягом усіх конкурсних днів у Львові. Варто зазначити, що хоровий колектив Катерині Олександрівні вдалося сформувати та підготувати до фестивалю в дуже короткі терміни, оскільки іще на початку вересня вирішувалося питання чи зможемо ми взагалі прийняти в ньому участь, адже серед наших конкурсантів виявились люди які не тільки ніколи не співали перед залом, а й навіть ніколи не стояли на сцені. Але, попри все, 29 вересня, колектив уже виступав на міжнародному фестивалі. Усе це підтверджує справжній педагогічний талант і організаторські здібності молодого викладача – Бінденко Катерини Олександрівни.

Не можемо також не подякувати людям, які так чи інакше допомогли нашому колективу на різних етапах підготовки до поїздки, серед них: Мотика Анатолій Григорович – директор ТОВ «Укрексім», Кухаренко Зоя Сафронівна – директор Миколаївського міського будинку учителя, Лабко Ірина Валеріївна – фахівець методичного центру управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, Захарова Юлія Вікторівна – директор Миколаївського міського палацу культури «Молодіжний», Корольова Ганна Сергіївна – директор творчого центру «Естетика» Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського, Парфентьєва Ірина Петрівна – доцент кафедри музичного мистецтва Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського, Солтис Олег Петрович – депутат Миколаївської міської ради. Ми також висловлюємо щиру подяку іще одному нашому меценату, який надав суттєву підтримку нашому колективу, але виявив бажання залишитись не названим. Усі ці люди справжні благодійники, які проявили увагу і небайдужість у нашій справі.

Крім творчих виступів, в рамках фестивалю ми також взяли участь у проведенні панельної дискусії: «Життя прекрасне. Золоті роки. Інструменти довголіття», де обговорювалось питання якості надання освітніх послуг людям пенсійного віку. А в понеділок, 2 жовтня в Ратуші-Міськраді Львова відбулася нарада керівників українських громадських організацій, які мають на меті покращити життя літніх людей, зробити його більш насиченим, здоровим і радісним, створити якісну нову модель неформальної освіти людей «після 55». Під час наради відбулося підбиття підсумків, підписання меморандуму, формування команди на загальноукраїнській та європейській платформах.

Подякувати і потиснути всім руку прийшов Львівський міський голова Андрій Іванович Садовий. Президент європейського проекту «Життя  прекрасне» та голова журі фестивалю, громадянин Болгарії – Іван Ніколов подякував і висловив сподівання на співпрацю в майбутньому й подарував організаторам почесну медаль Міжнародного Фестивалю «Життя прекрасне». Зустріч завершилась конструктивними пропозиціями,  гарним настроєм і спільним фото.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *