РЕЗУЛЬТАТИ конкурсу інструментального виконавства «ЗЛАТОГРАЙ», який проведено у рамках Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «Мистецька феєрія»

У рамках проведення щорічного Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «Мистецька феєрія» відбувається прослуховування учасників фестивалю-конкурсу інструментального виконавства «ЗЛАТОГРАЙ», який у цьому році проводиться тільки у дистанційному режимі.

Організаторами та засновниками Всеукраїнського фестивалю-конкурсу інструментального виконавства «ЗЛАТОГРАЙ» є Департамент освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, Управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського, кафедра музичного мистецтва.

Фестиваль-конкурс проводиться за підтримки ректорату університету на базі кафедри музичного мистецтва факультету педагогіки та психології в ході якого реалізовується наукова тема МНУ імені В. О. Сухомлинського «Військово-патріотичне виховання молоді в освітньо-виховному просторі університету».

Метою проведення фестивалю-конкурсу є: виявлення, підтримка та розвиток творчих здібностей талановитих громадян країни; популяризація вітчизняних виконавських традицій в галузі інструментального виконавства; посилення патріотичного виховання населення, формування у молоді національної свідомості патріота України; профорієнтаційна діяльність кафедри щодо вступу на спеціальність «Музичне мистецтво» Миколаївського національного університету імені  В.О. Сухомлинського.

Всеукраїнський фестиваль-конкурс інструментального виконавства «ЗЛАТОГРАЙ» об’єднав музикантів-виконавців майже з усіх областей України. В цьому році фестиваль-конкурс охоплює всі вікові категорії учасників, від наймолодшого з виступаючих,якому всього 4 роки і до старшої категорії від 25 років, де приймають участь досвідченні викладачі з багаторічним досвідом роботи. У віковій категорії «студенти навчальних закладів ІІ – ІV рівнів акредитації» гідну конкуренцію студентам-виконавцям МНУ імені В.О.Сухомлинського склав дует у складі Ло Ян (Lou Yang) та Сун Сяодун (Sun Xiaodong) з Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського.

       

Крім поділу на вікові категорії, виступи учасників розподіляються по номінаціям: сольний виступ, мала форма (до 5-ти осіб), ансамбль (до 12 осіб), оркестр. Конкурсні виступи представлено в усіх зазначених номінаціях, але левова частка відноситься до сольного виконання. Конкурсна програма учасників складає два різнохарактерних твори, один з яких національно-патріотичного спрямування.

       

Серед композицій різнохарактерна класична та сучасна музика В. Андрєєва, М. Бакалейнікова, Й. Баха, О. Бородіна, Ст. Вандера, А. Вівальді, Й. Гайдна, Є. Дербенка, В. Єрзунова, В. Задоянова, В. Золотарьова, В. Ковтуна, А. Кореллі, А. Кос-Анатольського, Я. Лапинського, М. Лисенка, С. Лоскутова, Г. Манчіні, В. Монті, В. Моцарта, А. Петрова, С. Прокоф’єва, Дж. Рейнхарда, О. Саратського, Ф. Сарторі, В. Ушеніна, А. Фоссена, П.І. Чайковського, Й. Штраус та ін., багато обробок українських народних пісень і танців.

Результати фестивалю-конкурсу невдовзі будуть надіслані особисто кожному учаснику на вказану в заявці електронну пошту та вже сьогодні с впевненістю можна сказати, що всі цьогорічні конкурсанти без заперечень стали переможцями. Маємо надію по закінченню загальнонаціонального карантину провести Гала-концерт із запрошенням найкращих виконавців Златограю-2020. Бажаємо всім учасникам фестивалю-конкурсу інструментального виконавства «ЗЛАТОГРАЙ» творчих задумів, наснаги в професійному зростанні на подальші яскраві виступи!

Форма отримання дипломів може змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Телефонуйте для уточнення. Просимо з порозумінням віднестись до організації цьогорічного Всеукраїнського фестивалю-конкурсу інструментального виконавства «ЗЛАТОГРАЙ».

Будьте здорові! Бережіть себе!

 

З повагою, оргкомітет Всеукраїнського фестивалю-конкурсу інструментального виконавства «ЗЛАТОГРАЙ».

 

Контактні дані:

066-308-80-45, 067-512-48-25 Щербак Ігор Вікторович

shcher.i.v@gmail.com  з позначкою в темі «ЗЛАТОГРАЙ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *