100- років Милосердя

100- років Милосердя

 

22 травня Миколаївська обласна організація Товариства Червоного Хреста України відзначала 100-річний ювілей діяльності . Організація Червоного Хреста є найстарішою громадська спілкою в Україні. За цей час благородні волонтери « червонохресники»  сформували потужну команду однодумців, готових прийти на допомогу поневоленим, голодним, хворим, самотнім.  На жаль, саме зараз в Україні  яка перебуває у стані гібридної війни вкрай потрібні люди, які мають бажання та змогу допомогти  постраждалим від військових дій.

У 1859 році Анрі Дюнан, швейцарський бізнесмен, який став свідком жахливих подій битви  при Сольферино  в своїх мемуарах висунув  пропозиції:  створити в мирній час у кожній країні групи волонтерів, готових надати допомогу постраждалим на війні та закликати країни до домовленості про захист медичних працівників та поранених на полі бою. Ці пропозиції надихнули європейське суспільство на  організацію міжнародного руху  милосердя,  широко знаного зараз, як  Рух Червоного Хреста.

Активним учасником Миколаївського обласного загону волонтерів Червоного Хреста є студент спеціальності психологія Антон Самойліч.

Діяльність волонтерів спрямована на поширення інформації про надання домедичної допомоги,  збір коштів та речей для тих хто потребує допомоги, патронаж та роботу з різними верствами населення. У наш прагматичний час, коли все вимірюється у грошовому еквіваленті дуже цінно, що молодь виявляє бажання віддавати свій час та свої серця справі добровільної  допомоги ближнім!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *