Волонтерська практика у таборі «Лісова застава»

15 вересня студентка спеціальності «Соціальна педагогіка» факультету педагогіки та психології Альона Каплун розпочала свою педагогічну практику у спортивно-реабілітаційному таборі «Лісова застава».

Табір «Лісова застава»знаходиться у живописній лісовій місцевості під Києвом . Впродовж всього року в ньому живуть, навчаються, відпочивають, проходять психологічну реабілітацію діти-переселенці, діти,чиї батьки захищали, або й досі захищають Україну на буремному сході країни, діти кого так, чи інакше торкнулася війна.  Спілкування із ними потребує від педагога особливого такту, доброти та терпіння, адже очі цих дітей бачили страшні картини руйнування й навіть смерті.

Ось і наша студентка долучилася до цієї почесної та важливої праці – виховання та допомоги.  Пройшло декілька днів, але в Альони вони вже  насичені враженнями: знайомство у костра, виїзд до Київського розважального центру, проведення арт-терапевтичних занять, робота з тістом, випікання Празького торту для всієї зміни, і, безсумнівно, бесіди, спілкування, ігри, розмови, дружба. Головне, чим поділилася наша волонтерка –це: « Я стала мамою для п’ятдесятьох дітей одразу…як-що трапиться, усі біжать до мене».

Попереду ще зворушливі та нелегкі моменти, але, сподіваємося, що і наша Альона Каплун і інші волонтери допоможуть, зроблять все, щоб діти України були щасливими. Адже «віддавати тепло нашого серця дітям»- це наш девіз, бо Ми-Сухомлинці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *