ВІДКРИТА ПРОБЛЕМНА ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ З ДИСЦИПЛІНИ “МЕТОДИКА МУЗИЧНОГО НАВЧАННЯ ТА ВИХОВАННЯ”

18 листопада 2020 р. відбулася відкрита проблемна онлайн-лекція з навчальної дисципліни «Методика музичного навчання та виховання» за темою «Уроки музичного мистецтва в 3-х класах: особливості викладання» зі студентами 4 курсу Освітньої програми Середня освіта (Музичне мистецтво). Лекцію проводила доцент кафедри музичного мистецтва Аристова Людмила Сергіївна, доктор філософії в галузі освіти, доцент. Лекція проводилась за допомогою платформи для проведення онлайн-занять Zoom.

               

Під час лекції були розглянуті питання методичних підходів до викладання музичного мистецтва в умовах Нової української школи, інтеграції в мистецькій освітній галузі. В процесі дискусії були розглянуті питання щодо змін у підходах до викладання музичного мистецтва / мистецтва в закладах загальної середньої освіти, зміни ролі вчителя в освітньому процесі: з людини – «ретранслятора знань» на людину – фасилітатора освітнього процесу, організатора освітньої діяльності.

             

Розглядалися питання формування і розвитку професійних і методичних компетентностей, вмінь впроваджувати в освітній процес дидактичний інструментарій (педагогічні технології, форми, методи, засоби навчання),  володіння різними способами педагогічної взаємодії, використання різних сучасних інтернет-платформ (додатку Google Сlassroom, який дозволяє створювати навчальні курси, завдання і керувати ними; Sway, додаток Microsoft Office, що спрощує створення і спільне використання інтерактивних звітів, особистих історій, презентацій тощо).

               

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *